Trafo Üreticisinin Tüm Aksesuar İhtiyaçlarını A’dan Z’ye Karşılayacak Altyapıya ve Ürün Gamına Sahibiz
Trafo Üreticisinin Tüm Aksesuar İhtiyaçlarını A’dan Z’ye Karşılayacak Altyapıya ve Ürün Gamına Sahibiz
Genel
7.10.2019 17:33
7.10.2019 17:33
ELECTRICITY
Trafo Üreticisinin Tüm Aksesuar İhtiyaçlarını A’dan Z’ye Karşılayacak Altyapıya ve Ürün Gamına Sahibiz

Bir trafo üreticisinin tüm aksesuar ihtiyacını karşılayacak genişlikteki Demir Makine ürün gamında, Alçak Gerilim, Yüksek Gerilim (12500 Ampere kadar) ve BS serisi buşing takımları ile birlikte bakır ve pirinç baralar ve bağlantı ekipmanları. Kısaca söylemek gerekirse bir trafo üreticisinin tüm aksesuar ihtiyaçlarını A’dan Z’ye karşılayacak altyapıya ve ürün gamına sahibiz diyebilirim.  Şeklinde açıklamalarda bulunan Demir Makine Genel Müdürü Sn. Yüksel Ünal ile firma ve çalışmaları hakkında görüşlerine yer verdik.

Demir Makine olarak Türkiye’nin trafo aksesuarı üreten ilk firması sizsiniz. Sektörde ciddi bir deneyiminiz var. Demir Makine’nin geçmişinden kısaca bize bahseder misiniz?

Demir Makine 60’lı yıllarda daha çok beyaz eşya sektörü firmalarına parça üreten bir aile şirketi olarak iş hayatına başladı. 1975 yılında ise o zamanlar Kartal’da bulunan fabrikasına taşınarak üretimini tamamen trafo aksesuarlarına kaydırdı. 41 sene Kartal’daki fabrikasında sektörüne öncülük eden Demir Makine, 2015 yılı Aralık ayında ürün portföyünü de genişleterek şu an bulunmakta olduğu Dilovası İMES OSB’deki ileri teknoloji makinelerle donatılmış fabrikasına taşındı. Burada konusunda uzman 55 personelimiz ile Türkiye’nin trafo aksesuarı üreten ilk firması olarak yurtiçi ve yurtdışındaki trafo üreticilerine dünya standardında trafo aksesuarları üretmeye devam ediyoruz.

Demir Makine’nin ürün portföyünde şu an hangi trafo aksesuarları bulunuyor?

40 yılı aşkın deneyimiyle bu alanda faaliyet gösteren diğer firmalara da liderlik eden Demir Makine güç, dağıtım ve lokomotif transformatörleri üreticileri için buşing, komütatör ve diğer tüm trafo aksesuarlarını kaliteden taviz vermeden üretmekte; onların kaliteli trafolar yapmalarına katkı sağlamaktadır.

Bir trafo üreticisinin tüm aksesuar ihtiyacını karşılayacak genişlikteki Demir Makine ürün gamında, Alçak Gerilim, Yüksek Gerilim (12500Ampere kadar) ve BS serisi buşing takımları ile birlikte bakır ve pirinç baralar ve bağlantı ekipmanları, müşteri taleplerine göre yeniden dizaynı yapılıp üretilen komütatörler, termometreler, dikey-yatay-boncuklu-manyetik yağ seviye göstergeleri, basınç emniyet valfleri, hava kurutucular, kelebek vanalar, yağ boşaltma tertibatları, metal kazan aksesuarları bulunmaktadır. Kısaca söylemek gerekirse bir trafo üreticisinin tüm aksesuar ihtiyaçlarını A’dan Z’ye karşılayacak altyapıya ve ürün gamına sahibiz diyebilirim

Demir Makine’yi rakiplerinden ayıran özellikler nelerdir?

Demir Makine’yi rakiplerinden ayıran belki de en önemli özellik sektörün ilk firması olmasının getirdiği 40 yılı aşkın üretim tecrübesi. Süreç içerisinde Alstom, ABB, Schneider, BEST ve daha birçok yerli ve yabancı firmaya üretim yapan Demir Makine, bu firmaların teknik ve kalite isteklerini özümseyebilmiş; altyapısını ve sistemini buna göre mükemmelleştirebilmiş bir firma.

Güçlü makine parkımız ve üretim takip sistemimiz sayesinde müşterilerimize, rakiplerimize kıyasla çok hızlı teslimatlar sağlayabiliyoruz. Bünyemizde barındırdığımız sıcak dövme presler,sac işleme makineleri,CNS metal işleme makineleri,plastik enjeksiyon makineleri,kaynakhane ve montaj gibi bölümler bize çok esnek ve hızlı üretim yapma imkanı sağlarken kaliteyi de kontrol altında tutmamıza olanak veriyor. Böylelikle rakiplerimizin 6-8 hafta olarak terminlediği ürünleri biz maksimum 2-3 haftada hatta acil ihtiyaç durumlarında günlük temrinlerle müşterilerimize ulaştırabiliyoruz.

Demir Makine’nin belirli anlamda bir dönüşüme girdiğini görüyoruz. 40 yıldan sonra logonuzu değiştirdiniz; sosyal medyada çok aktifsiniz. Nedir bu dönüşüm, anlatır mısınız?

Demir Makine yurtiçinde ve yurtdışında hali hazırda çok ciddi firmalar ile çalışıyor. Mesela Schneider Elektik firmasının global çapta tedarikçisiyiz. Sektörün Avrupa’daki çok önemli oyuncularından Avusturya’daki Preis firmasının yıllardır ana tedarikçisiyiz. Türkiye’de zaten hemen hemen bütün trafo üreticilerine malzeme veriyoruz. Demir Makine stratejik bir yaklaşımla üretim ve kalite anlayışını dünyanın birçok yerindeki trafo üreticilerine ulaştırarak ülke ekonomisine daha fazla ihracat ile katkıda bulunma kararı aldı. Bugün Asya’ya, Uzak Doğu’ya, Ortadoğu’ya Avrupalı rakiplerimiz ciddi hacimlerde ürünler satabilirken uluslararası dev firmaların tedarikçisi olarak biz neden bu pastadan daha fazla pay almayalım. Bu amaçla satış-pazarlama stratejimizi değiştirdik; üretim verimliliği ve izlenebilirliği anlamında da firma içinde ciddi projeler yürütüyoruz. Bu komple bir dönüşüm projesi. Logomuzu da bu dönüşümün bir sembolü olarak 40 yıl sonra değiştirme kararı aldık; sloganımızı da “Trafoların en iyi tamamlayıcısı” olarak belirledik. Çünkü biz bir trafonun kalitesinde üzerinde kullanılan aksesuarların da en az trafonun dizaynı kadar belirleyici olduğuna inanıyoruz. Sosyal medyaya gelirsek, malum artık günümüz dünyasında sosyal medya yönetimi modern satış-pazarlama anlayışının vazgeçilmezi olmuş durumda. Biz de sosyal medyayı etkili kullanmaya çalışarak bu konuda günümüz dünyasının gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz.

Demir Makine’nin gelecek planlarından çok kısa bahsedebilir misiniz?

Yakın gelecekte Demir Makine var olan ürün portföyüne yeni ürünler de ekleyecek. Ajandamızda müşterilerimize ürünlerimizle alakalı satış sonrası birtakım ekstra hizmetler sunma gibi planlarımız da var;hatta bu planlanan hizmetler dünya trafo aksesuarı sektöründe ilk olacak şeyler. Bu anlamda da Türkiye ve dünyadaki rakiplerimize liderlik yapmayı sürdürüyor olacağız.

Bu güzel röportaj için Electricity Turkey olarak çok teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?

Ben teşekkür ederim. Demir Makine üretim tesisleri her daim herkese açıktır. Müşterilerimizi fabrikamızda misafir etmekten onur duyarız.

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Genel
Afrika’ya 150 Milyon Dolarlık Yatırım için İmzalar Atıldı Aksa Enerji ve Africa Finance Corporation’dan Güçlü Anlaşma 
Genel
Sineng Electric ve Arde Enerji, Türkiye'deki Enerji Dönüşümünü Hızlandırmak İçin 500 MW'lık PCS Dağıtım Anlaşması İmzaladı
Genel
Electricity Turkey Magazine Haziran / June 2025
Genel
Genel
Aksa Enerji’den Türkiye’de Bir İlk: Depolamalı Yenilenebilir Enerji Üretim Lisansı Alındı
Genel
Genel
Hera’dan 2025’e Kıbrıs’ta Güçlü Bir Başlangıç 
Genel
Libya’da Enerji ve Elektrik Sektörünün İlk Buluşma Noktası: Powerelec Expo Libya 2024 kapılarını Ziyaretçilerine Açtı
Genel
Lityum İyon Pil Üretimini Dijitalleşme Stratejileriyle İyileştirin 
Genel
“Güneş Enerjisi Sektörünün İhtiyacı Hücre Üretimi” 
Genel
Hera Charge Olarak Hedefimiz Türkiye ve Yurtdışına Rekabetçi Gelişmiş Teknik Ürünler Üretmektir 
Genel
CHINT Türkiye’den 2 Milyon Euro’luk Proje Anlaşması
Genel
CWIEME Berlin’de Yenilikler ve İş Birliği Öne Çıktı
Genel
Eti Bakır Teknoloji YatırımlarıylaTürkiye’de Güvenli Madenciliğe Öncülük Ediyor
Genel
Türkiye, Yenilenebilir Enerjiye 2035'e Kadar 73 Milyar Dolar Yatırım Yapmayı Planlıyor
Genel
Avrupa’nın İlk Tier-1 PV Modül Fabrikası Türkiye’de Açılıyor
Genel
Powerelec Expo Libya Hakkında Bilgi Almak İçin
Genel
ELEKTRİK VE ENERJİ SEKTÖRÜMÜZ DUBAİ'DE MAHSUR KALDI
Genel
Middle east energy 2023 Turkiye Eki
Genel
VİKO’nun Kaçak Akım Koruma Rölesi ve Otomatik Yeniden Kapama Ünitesi ile Güvende Kalın
Genel
Enerji Güvenliği İçin 2040’a kadar 80 Milyon km Elektrik Şebekesi Gerekiyor