Enerjisa Enerji’den 15 Milyar Lira Yatırım
Enerjisa Enerji’den 15 Milyar Lira Yatırım
Genel
27.02.2023 09:32
27.02.2023 09:32
ELECTRICITY
<strong>Enerjisa Enerji’den 15 Milyar Lira Yatırım</strong>

Enerjisa Enerji, 2023 yılında yapacağı 15 milyar liralık yatırımın önemli bir bölümünü depremden etkilenen Toroslar bölgesine yapacak.

Enerjisa Enerji, depremin yaşandığı ilk günden itibaren büyük bir hasar alan elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesi ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi adına bölgeye yapılacak ilave yatırımların haricinde, 370 milyon liralık bir kaynak ayırdı. Bu kaynağın önümüzdeki üç aylık süreçte yaklaşık 1 Milyar lira düzeyine çıkması öngörülüyor. 

Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, birçok ili etkileyen depremin ardından yaşanan elektrik sorunlarını gidermek için hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. İlk etapta, kısa süre içinde bölgeye enerji sağlayan Enerjisa Enerji, art arda yaşanan depremlerin yarattığı sorunlar sonrasında depremden etkilenen beş şehirden dördünde normal faaliyetlerine başladı. 

Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye illerinde dağıtım şebekeleri ve jeneratörler aracılığıyla enerji arzı yeniden düzenlenerek normale geçiş sağlandı. Hatay'da ise hastaneler, havalimanı, çadır kentler, baz istasyonları, cadde ve sokak aydınlatmaları gibi tüm kritik noktalara elektrik verildi. 

Enerjisa Enerji çalışanları ve aileleri afetten ciddi şekilde etkilendi

Deprem felaketinin etkilediği 11 şehirden beşi Enerjisa Enerji Dağıtım Şirketlerinden Toroslar EDAŞ ve perakende satış şirketinin faaliyet bölgesinde yer alıyor. 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerden Toroslar bölgesinde görev yapan 4 bin 507 Enerjisa Enerji çalışanı ve aileleri ciddi şekilde etkilendi. 31 çalışan enkaz altından kurtarıldı, 69 çalışan birinci dereceden yakınını kaybederken, 429 çalışanın ise evleri yıkıldı ya da ağır hasar aldı. 

Bölgede hayatını kaybeden 15 çalışanı olan Enerjisa Enerji, bu kayıpların üzüntüsüyle birlikte sahada bölge çalışanlarının, kendi bünyesinde bulunan Başkent EDAŞ, Ayedaş ve diğer dağıtım bölgelerinden gelen çalışanların oluşturduğu toplamda 3 bin 147 kişilik bir ekip sahada çalışmaya devam ediyor. Sahada 3 bin 282 donanımlı araçlı çalışanlar ilave 2 bin 472 jeneratörü de kritik yerlere yerleştirdiler. Bununla birlikte, müşteri hizmetlerinin de aksamaması için afet bölgesinde yer alan 12 Enerjisa Müşteri Hizmet Merkezi’nin sekizi, 34 Enerjisa İşlem Merkezi’nin de 27’si açılarak hizmet vermeye devam ediyor. Yaşanan tüm zorluklara rağmen Enerjisa Enerji yönetim ekipleri, Ayedaş ve Başkent merkez ofis çalışanları dahil olmak üzere şirketteki herkes bölgenin ayağa kaldırılması için canla başla sahada çalışmalarını sürdürüyor. 

Afette evlerini kaybeden çalışanları ve aileleri için geçici konaklama ve sıcak yemek ihtiyacı da Toroslar bölgesindeki şirket tesislerinde sağlanmış durumda. Enerjisa’nın kurduğu konteyner ve çadır yerleşkelerinde toplam 660 kişi konaklıyor.


15 milyar liralık yatırım planlanıyor

Depremin yaralarını sarmak için yatırımlara hız vereceklerini belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Bu topraklardan aldığını bu topraklara geri verme kültürünü benimseyen bir şirket olarak, depremin yaşandığı ilk günden itibaren büyük bir hasar alan elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesi ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi adına ilave 370 milyon liralık bir kaynak ayırdık. Bundan sonra da elektrik şebekesinin ve bölge insanlarının yeniden toparlanması için destek olmayı hedefliyoruz. Bunun için, 2023 yılında yatırımlarımızı geçen yıla göre üç katına çıkararak 15 milyar liraya yükseltiyoruz. Bu yatırımın büyük bölümünü depremden etkilenen Toroslar bölgesine şebeke modernizasyonu, teknoloji ve akıllı şebeke uygulamalarıyla aktaracağız.” dedi. Bölgenin ülke ekonomisine katkısının da altını çizen Murat Pınar, Toroslar bölgesine hizmet ederken önemli bir istihdam da sağladıklarını; bölgedeki insan kaynağına da yatırım yapmak üzere, sadece konaklama yardımları değil, nitelikli teknik eğitim merkezleri ve yeni enerji teknolojileri alanlarında yeni iş alanları oluşturacaklarını da belirtti.

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Genel
Afrika’ya 150 Milyon Dolarlık Yatırım için İmzalar Atıldı Aksa Enerji ve Africa Finance Corporation’dan Güçlü Anlaşma 
Genel
Sineng Electric ve Arde Enerji, Türkiye'deki Enerji Dönüşümünü Hızlandırmak İçin 500 MW'lık PCS Dağıtım Anlaşması İmzaladı
Genel
Electricity Turkey Magazine Haziran / June 2025
Genel
Genel
Aksa Enerji’den Türkiye’de Bir İlk: Depolamalı Yenilenebilir Enerji Üretim Lisansı Alındı
Genel
Genel
Hera’dan 2025’e Kıbrıs’ta Güçlü Bir Başlangıç 
Genel
Libya’da Enerji ve Elektrik Sektörünün İlk Buluşma Noktası: Powerelec Expo Libya 2024 kapılarını Ziyaretçilerine Açtı
Genel
Lityum İyon Pil Üretimini Dijitalleşme Stratejileriyle İyileştirin 
Genel
“Güneş Enerjisi Sektörünün İhtiyacı Hücre Üretimi” 
Genel
Hera Charge Olarak Hedefimiz Türkiye ve Yurtdışına Rekabetçi Gelişmiş Teknik Ürünler Üretmektir 
Genel
CHINT Türkiye’den 2 Milyon Euro’luk Proje Anlaşması
Genel
CWIEME Berlin’de Yenilikler ve İş Birliği Öne Çıktı
Genel
Eti Bakır Teknoloji YatırımlarıylaTürkiye’de Güvenli Madenciliğe Öncülük Ediyor
Genel
Türkiye, Yenilenebilir Enerjiye 2035'e Kadar 73 Milyar Dolar Yatırım Yapmayı Planlıyor
Genel
Avrupa’nın İlk Tier-1 PV Modül Fabrikası Türkiye’de Açılıyor
Genel
Powerelec Expo Libya Hakkında Bilgi Almak İçin
Genel
ELEKTRİK VE ENERJİ SEKTÖRÜMÜZ DUBAİ'DE MAHSUR KALDI
Genel
Middle east energy 2023 Turkiye Eki
Genel
VİKO’nun Kaçak Akım Koruma Rölesi ve Otomatik Yeniden Kapama Ünitesi ile Güvende Kalın
Genel
Enerji Güvenliği İçin 2040’a kadar 80 Milyon km Elektrik Şebekesi Gerekiyor